O nama

Šta su pametni koraci?

Roditeljska briga za djecu se svodi na to koliko ćemo ih naučiti da samostalno donose dobre odluke za svoj život. Bile one dobre ili loše uvijek se radujemo njihovim uspjesima, proživljavamo sa njima svaku njihovu suzu ali smo tu, pružajući im podršku i neiscrpnu ljubav. Usled brojnih obaveza i situacija koje nam nameće svaki novi dan, zaboravimo da se “bavimo” svojom djecom i njihovim razvojem. Stoga je konsultantska kompanija Blue Coach osmislila program “Pametni koraci” kako bi vašoj djeci pomogla da ostvare uspješan i srećan život. Naš fokus je na pravilnom shvatanju uspjeha i vježbanju navika koje proizilaze iz tog shvatanja.

“Pametni koraci” je osmišljen na način da kod djece od pet do trinaest godina razvije samopouzdanje, liderstvo, vještine rješavanja problema, upravljanja novcem, komunikacije sa svijetom koji ih okružuje i kreativnost, kako bi od malih nogu postavila temelje svog uspjeha.

Kroz cijeli program, sa malim polaznicima se razgovara o uspjehu odnosno shvatanju istog. Smatramo da je veoma bitno za djecu da od malena prisvoje uspjeh kao ostvarenje sopstvenih ciljeva i samounapređenje što automatski isključuje upoređivanje sa drugima i vrednovanje svojih postignuća prema kriterijumima koje je postavio neko drugi. Na ovaj način djeca se oslobađaju pritiska od strane okoline i u stanju su da se fokusiraju na stanje svog maksimuma u kojem slučaju „uspjeh“ ne može da izostane.

Naš tim

Marija Boljević
edukatorka
Anđela Jušković
menadžerka programa
Vesna Vukčević
menadžerka programa
Srđan Vukčević
osnivač programa

Pametni koraci u brojkama

200+
Djece
10
Izleta
5
Ljetnjih škola
6
Prodaja limunade

Preporuke

Svojim savjetima i stavovima koje je izložio kroz svoj govor, Srđan me je naveo da “dobro” razmislim o tome šta radim i o tome šta u stvari želim. Zahvaljujući njemu, ja imam više samopouzdanja, i imam više hrabrosti da probam nešto za šta se ranije nisam usuđivala, bojeći se neuspjeha i reakcija bližnjih koji bi uvijek da “igraju na sigurno.”
Adlija Kalamperović, maturantkinja, Gimnazija “Niko Rolović” Bar
Niko ne može i ne treba odlučivati u vaše ime. Ipak, kao neko kome to predstvalja veliki problem, kada sam trebao donijeti važne odluke između više izbora, Srđan Vukčević mi je pomogao u tome. Prije svega pozitivnim, jednostavnim i efektnim rješenjima, kao i stavljanjem sebe u moju situaciju pridobijajući moje povjerenje. Naučio me je da treba da se poredim isključivo sa samim sobom i objasnio zašto treba da ostanem na putu kojim sam krenuo.
Danijel Samardžić, student, PMF
Srđan Vukčević je iznad svega prijatelj, pedagog, pa tek onda profesor. Ne predaje računovodstvo, ekonomiju ili menadžment, već lekcije iz ŽIVOTA, koje su nama daleko važnije. Mene je naučio da ne treba ničeg da se bojim, a ponajmanje neuspjeha i reakcija ljudi. Podstakao me je da se usudim na stvari o kojima ranije nisam ni razmišljala, da naučim da vrednujem sebe i probudio u meni ono što je dugo spavalo. Zahvaljujući njemu, koračam lagano koracima uspjeha! Hvala Vam!
Aida Drpljanin, studentkinja, Ekonomski fakultet, UCG

Iskustva polaznika

Naučila sam šta treba a šta ne treba da radim. Na Pametnim Koracima se stalno uči nešto novo.
Najvrednije što sam naučila na Pametnim Koracima jeste da se fokusiram.
Idi na Pametne Korake gdje ti samopouzdanje nikad ne padne.
Ja sam postao smireniji i fokusiraniji i nakon Pametnih Koraka sam i bolji đak.
Pametni Koraci su da učiš da si pametan i da praviš limunadu ali to je lako i ja to napravim brzo.
Bilo mi je divno, uči se da budeš pametan i da meditiraš.
Na Pametnim Koracija je lijepo, učiš kakav da budeš kada porasteš, pa razvijamo mozak i učimo igrice značajne za naše kefalo. Treneri su sjajni.
Pametni Koraci su najbolji! Mnogo sam smirenija, naučila sam šta izaziva stres i kako da se fokusiram.
Najviše mi se svidjela vježba pravljenja limunade zato što smo se svi zabavili. Sada sam strpljivija i kreativnija. Hoćeš li sa mnom na Pametne Korake?
Naučila sam da budem uspješna i da se trudim. Takođe sam još povećala svoju kreativnost i naučila da radim u grupi, sarađujem i štedim.
Ovo je nešto najzanimljivije. Sad znam šta je uspjeh.
Ovdje se uči da budeš pametan, više marljiv, strpljiv i štedljiv. Od svega mi je najbolja meditacija.
Na Pametnim Koracima je lijepo, tamo sam učila i radila vježbe na kompjuteru, svi smo bili uspješni. Ne smiješ da se rugaš i da budeš bezobrazan.
Nakon Pametnih Koraka kod sebe vidim veliku promjenu. Vidim da sam istrajnija, samopouzdanija, bolji prijatelj, imam više prijatelja, opuštenija sam, družim se sa svima, ne stidim se od druge djece. Drugoj djeci bih rekla da nam je zabavno, da učimo bitne stvari koje će nam trebati u životu, da igramo razne igre i kroz to vježbamo.
Naučila sam da poštujem ostale ljude. Da budem iskrena. Imam više samopouzdanja. Sanja sve lijepo i razumljivo objasni. Pomogne nam ako imamo neki problem.
Najvrednije što sam naučio je to da nikada ne treba da odustajemo od svog cilja. Nakon Pametnih Koraka počeo sam da gledam stvari sa pozitivne strane i vjerujem u sebe u svim slučajevima.
Najvrednije što sam naučio na Pametnim Koracima je da ne odustajem. Nakon Pametnih Koraka kod sebe vidim promjenu koja je dobra jer sam naučio mnogo bitnih životnih lekcija. Drugoj djeci bih rekao da je ovo jedan od najboljih kurseva jer je jedinstven, zanimljiv i poučan.
Sada sam strpljiviji. Drugoj djeci bih preporučio Pametne Korake jer će biti uspješna.
Najvrednije što sam naučio na Pametnim Koracima je da da bih nešto uspio, moram da budem siguran u sebe i da vježbam. (Nakon Pametnih Koraka) puno sam sigurniji u sebe, fokusiraniji i pametniji. Treneri su odlični, učimo ali se pritom i zabavljamo i šetamo.
Vidim znatnu promjenu nakon Pametnih Koraka zato što sam radosniji i stekao sam dobre navike. Pametni Koraci vam pomažu u budućem životu.
Najvrednije što sam naučio je šta je uspjeh i da sve što radimo je važno. Ja vidim kod sebe veliku promjenu nakon Pametnih Koraka.
Najvrednije što sam naučila na Pametnim Koracima je to da dajem 100% od sebe, da ne odustajemo i vjerujemo u sebe. Trener je bio veoma zanimljiv i na dobar i veseo način smo naučili mnogo toga i počeli da ostvarujemo svoje ciljeve.